Az USA női nemzeti csapata egyenlő díjazást igényel. Reális?

Az USA női nemzeti csapata a tiszteletre méltó 60 napos CBS-magazin egy szegmensében fordult elő az egyenlő díjazás ügyében, és a hagyományos NFL utáni vasárnapi kiállításon helyet adott, és azt állította, hogy a nők nem csak ugyanazért fizetnek mint a férfiak, de több.

Válasz nélkül maradt: Mi a „fizetés” fogalma? És pontosan mit tárgyalnak a tárgyalóasztalon az amerikai futball és a női csapat képviselői közötti ritkán tartott találkozókon? Milyen zűrzavar az amerikai női labdarúgásban a játékosokat Európában tovább?

Ezen a ponton nem Betclic élő fogadás tudjuk.Csak azt láthatjuk, hogy a naptár gyorsan halad az év végi női ügylet lejártáig, és egy halvány jövőn túl.

A 60 perces darab megszakította a hosszú, viszonylag csendes szakaszot vitatott amerikai női munkaügyi vita. Keveset mondtak, mivel a csapat augusztusban elhagyta az olimpiai negyeddöntőjét, és a játékosok visszatértek az izgalmas NWSL profi szezon hátralévő részéhez, ahol kevés volt az elefánt a szobában.

De nem hír, nyilvánvalóan nem jó hír. A két fél október végén találkozott, az US Soccer megerősítette, de a nyomon követési ülés ismételten elhúzódott.

Nem valószínű, hogy a felek hamarosan tisztázni fognak az Equal Employment Opportunity Commission-tól, a szövetségi diszkriminációellenes ügynökség, amelyhez az amerikai nők idén fellebbeztek.A 60 perces darab arról számolt be, hogy az EEOC-vizsgálat más dolgokra is kiterjedt, nemcsak a fizetésre, ami jó hír azoknak, akik alapos vizsgálatot keresnek, de esetleg rossz híreket várnak bárki számára, aki reméli, hogy ezt a folyamatot gyorsítja.

És a A 60 perces darab lehetőséget adott a nőknek az ante felállítására.

„Gondolod, hogy többet kell fizetni, mint a férfi csapat?” kérdezte Norah O’Donnell tudósító.

– Igen, teljesen – mondta az amerikai középpályás Carli Lloyd. p>

Ez a nehéz retorika, de mivel a 60 perc emlékeztette a nézőket, a férfiak és a nők programjai néhány alapvető különbséggel rendelkeznek: A Fifa nemzetközi Betclic bónuszok vezető testület exponenciálisan eltérő skálán díjazza a világbajnokságot: 35 millió dollárt az utolsó férfi bajnokokért, A női férfiak 2 millió dollárja általában magas fizetést kap a profi kluboktól, míg a női profi foci még mindig alacsony jövedelmű vállalkozás az Egyesült Államokban és világszerte. (Nem szerepel a 60 perces jelentésben: az US Soccer fizet fizetéseket a nemzeti csapat játékosai számára, és támogatta az NWSL egyéb költségeit; a Neil Buethe szóvivő szerint a teljes kiadás több mint 10 millió dollár volt a bajnokság négyéves történetében. folyamatos fizetéseket és egyéb előnyöket kapnak, amelyeket az amerikai férfiak nem kapnak.

A csapatkompenzációval kapcsolatos információk nagy része nyilvános, az idei év korábbi jogi manővereinek köszönhetően.Az US Soccer februárban beperelte a csapat unióját, és megkérdezte, hogy a csapat munkaerő-közvetítése – a 2013-ban aláírt és 2016 végéig hatályba lépett – egyetértési megállapodás tiltotta-e a csapatot a sztrájkban. (Júniusban a bíró az amerikai Soccer javára döntött.) A jegyzőkönyvet a szövetségi bírósági Betclic fogadási bónuszok az interneten bejelentés D-ként adták ki. Hope Solo idézete, a kapus, akinek a nemzeti csapattól nem volt szó a 60 perces szegmensben:

„Akik nyernek vagy veszítenek, (a férfiak) fizetnek” – mondta Solo 60 perccel. „A nők fizetésen alapuló szerződést kötöttek.”

De a „fizetés alapú szerződés”, amelyet a nők a szakmai tárgyalások bizonytalansága miatt kívántak a múltbeli tárgyalások során, szintén nyer, vagy elveszít.Valójában a játékosoknak fizetnek, akár játszanak, akár ülnek. A férfiak bónuszt kapnak a játékért, de nem egy állandó fizetésért – ha nem hívják a táborba a nemzeti csapattal, nem kapnak fizetést. És a férfiak nemzeti csapata egy adott évben jóval több névjegyforgalmat bonyolít le, mint a női csapat.

A 60 perces darab összehasonlította a Solo fizetését az amerikai kapus Tim Howardéval, mondván, hogy Howard csak kicsit többet fizetett csak a játékért nyolc játék 2015-ben Solo 23-ra.A program nem említette, hogy a Solo – ellentmondásos módon – a csapat csapatszurkolóinak és a csapat mélységének aggódó szemében – a csapat 26 játékában játszott, míg Ashlyn Harris és Alyssa Naeher együttesen 450 percet játszott. / p>

Harris és Naeher is fizetett fizetések és bónuszok.

Még mindig nem tudjuk, hogy a nők törekednek-e a fizetési struktúrájuk átdolgozására, hogy pontosan megegyezzenek a férfi bónuszszerkezettel.US Soccer csendben maradt az ügyben – Sunil Gulati elnök visszautasította a 60 perces interjút, és a szövetség rövid nyilatkozatot adott ki, amely „világelső a női labdarúgás fejlesztésében és népszerűsítésében világszerte évtizedek óta” címmel, és azt mondta, hogy egy új kollektív szerződés, amelyben „úgy vélik, hogy a teljes kompenzáció meghatározásakor számos tényezőt kell figyelembe venni”.

Rich Nichols, a harcias ügyvéd, az amerikai asszonyok, akiket a Solo prodding-nál béreltek, a 60 percben megjelent szegmens, és megismételte álláspontját, miszerint a nők „egyenlő pénzt” keresnek, de nem határozta meg a bónuszösszeg fizetését.Nichols és női csapattársa, Jeffrey Kessler nem válaszolt a The Guardian észrevétele iránti kérelemre a fizetési struktúráról vagy a két fél közötti tárgyalások késedelméről.

Néhány kérdés könnyen megoldható. Ha a nők egy 10-es győzelmi turnét akarnak játszani az ősszel, amikor a legtöbb amerikai futballstadion az amerikai futballgal foglalkozik, akkor lehet, hogy kisebb labdarúgó-stadionokban kell játszaniuk a mesterséges gyep elkerülése érdekében.Az utazás, amely a 60 perces jelentésben említett egyik kérdés, már szerepel a legutóbbi munkaügyi megállapodásban – az egyetértési nyilatkozatban, hogy amennyiben érvényesül, a nők hosszabb utakra hagyják a vezetőket:

“ Az olimpia utazása üzleti osztály vagy charta lesz, kivéve, ha az egyes nemzeti csapatokra vonatkozó saját szabályai szerint az USOC ezt tiltja ”- írja a megállapodás. „A 3 órát meghaladó világbajnokság / selejtezők utazása üzleti osztály vagy charter lesz.”

Nem tudjuk értékelni a tárgyalóasztal feltételeinek tisztességességét, mert nem ismerjük őket. Csak annyit tudunk, hogy a női futball egy szakadékban van.

A 60 perces darab meglepő találkozóval zárult a középiskolás lányok focistáinak és hőseiknek a nemzeti csapatban.Az NWSL és az amerikai csapat játékai több lehetőséget kínálnak ezeknek a lányoknak, hogy láthassák és együttműködhessenek a játékosokkal, és többet találjanak. Az NWSL folytatja a játékosok tranzakcióit az offseasonban, a második helyezett Washington Spirit pedig zavarba ejtve a legmagasabb tehetségét, de a hosszú távú rajongók emlékeznek arra, hogy a nemzeti csapat játékosai 2013-ban későn jelentették be csapataikat, mert nem rendelkeztek megállapodással. . Lehet, hogy ez megint megtörténne?

Így még a női labdarúgó fejek is kétéves időszakra kerülnek világbajnokság vagy olimpiai verseny nélkül, de ez a magas rangú játék továbbra is lehetőséget ad mindenki elveszítésére.

Rate this post